Vesti iz Srbije

Veselinović: „Prelić od režima dobio ulogu da zameni Belivuka na Jugu“

„Đorđe Prelić, osuđen za ubistvo Brisa Tatona, dobio je ulogu zamene za Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja. To pokazuje činjenica da se vozilom, vlasništvo Republike Srbije, uz pratnju, dovozi na utakmice Partizana i da pokušava da uspostavi režim kontrole među navijačima Partizana, kako bi se sprečilo skandiranje protiv režima Aleksandra Vučić“, ističe Janko Veselinović, predsednik Pokreta za preokret.

Prelić je nakon šest godina izdržane kazne prošlog meseca, pod sumnjivim okolonostima, kako Veselinović tvrdi, pušten na slobodu iako je osuđen na 10 godina zatvora zbog učešća u brutalnom ubistvu francuskog državljanina Brisa Tatona.

– Ne samo što se našao na slobodi, prema proverenim informacijama iz više izvora, od režima Aleksandra Vučića, po svemu sudeći, dobio je ulogu da zameni Veljka Belivuka na Jugu stadiona Partizana – kaže Veselinović i nastavlja:

– Pitam čelne ljude državnog tužilaštva i policije da li o ovome imaju saznanja, ako to saznanje već imaju  njima podređeni. Pitam, kako neko ko je osuđen za brutalno ubistvo navijača može da prisustvuje utakmicama i kako mu nije određena mera bezbednosti. Pošto mi nije sporno da o ovome saznanje imaju Aleksandar Vučić i Aleksandar Vulin, pitam ih, da li će se kao i u slučaju Ritopeka i Veljka Belivuka praviti neobavešteni i da li će i tada reći da Đorđe Prelić nije dobio od njih ulogu – ističe Veselinović.

On je pozvao pripadnike policije i tužilaštva, koji odgovorno rade svoj posao, da „ne ćute na ovakve činjenice jer ne može niko, pa ni Aleksandar Vučić,  Aleksandar Vulin ili Đorđe Prelić biti iznad zakona“.

Podsetimo, u Novom Pazaru juče je četiri puta prekidana utakmica, da bi nakon najduže pauze od 35 minuta bila ispražnjena tribina sa „grobarima“ zbog skandiranja Ratku Mladiću i „nož, žica, Srebrenica“.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top