Vesti iz Srbije

„Veselinoviću više od 10 miliona evra za uređenje centra Novog Sada“

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković izjavio je da će kontroverzni biznismen Zvonko Veselinović preko svoje firme zaraditi više od 10 miliona evra za uređenje centra Novog Sada.

„U firmi Granit Peščar koja vrši popločavanje Pozorišnog trga je svojevremeno firma Inkop kupila deonice. A, imovinska struktura Inkop-a je takva da je 40 odsto u vlasnštvu Zvonka Veselinovića, 40 odsto u vlasništvu Milana Radoičića, a 20 odsto pripada Žarku Veselinoviću, rođenom bratu Zvonka Veselinovića koji je i predsednik Nadzornog odbora firme Granit Peščar“, rekao je Novaković na konferenciji za novinare.

Uređenje Pozorišnog trga je prva faza rekonstrukcije gradskog jezgra za koju je, kako je naveo Novaković, gradska vlast izdvojila 378 miliona dinara.

„Faze 2, 3 i 4 podrazumevaju popločavanje Njegoševe ulice, Ulice Modene, Trg Slobode i Ulice kralja Aleksandra što sve ukupno čini 6, 8 hektara. Kada se sračuna koliko će ploča biti iskorićeno dobijemo cifru od preko 10 miliona evra koji će se sliti u dzep kriminalca Zvonka Veselinovića“, rekao je Novaković.

On je istakao da su ploče koje se koriste za popločavanje niskog kvaliteta.

„To su ploče koje niko ne koristi. U mnogo većoj meri upijaju vodu, brže se troše i propadaju. U samoj Srbiji se proizvode ploče boljeg kvaliteta, ali firma Granit Peščar je angažovana samo zato što je firma kriminalca Veselinovića“, rekao je Novaković i dodao da će znatno biti narušen estetski izgled centra grada.

Novaković je napomenuo da je firma koja izvodi radove na uređenju trga firma osuđivanog kriminalca Marka Bosanca Bosketa.

„Ovo je dokaz da najkrupnije i najvažnije poslove u gradu dobijaju isključivo kriminalci“, zaključio je Novaković.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top