Vesti iz sveta

Vesić pomogao sekretarki za urbanizam da se stavi iznad suda

Odbornik Narodne stranke u Skupštini Beograda Miloš Pavlović pozvao je danas zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da javnosti objasni zašto je i na osnovu kojih ovlašćenja gradska sekretarka za urbanizam i građevinske poslove Bojana Radaković zabranila V.M. ulaz u prostorije gradskog sekretarijata u Ulici 27. marta.

„Vesić i njegovi saradnici su privatizovali gradsku upravu i njene organe, a ova zabrana ulaska je poslednji primer njihove bahatosti. Bojana Radaković nema ovlašćenja da bez odluke suda zabranjuje ljudima ulazak u zgradu uprave, i zato nije validno ni njeno objašnjenje da je V.M. ne može da uđe u zgradu jer je osumnjičen za davanje mita i prevaru“, rekao je Pavlović.

Pavlović je dodao da je očigledno da se motivi zabrane ulaska kriju u ličnom sukobu interesa sa pojedincem ili grupom, ali da je gradska sekretarka time poslala poruku da su samovolja vlasti i lični interesi iznad prava građana i da „bahatost vlasti nema granice“.

„Zato Vesić mora da objasni da li su gradski sekretari, kojima on rukovodi, izuzeti od primene zakona u odnosu na sve ostale građane i da li su oni slobodni da samostalno i bahato odlučuju o pravima svih Beograđana“, zaključio je Pavlović.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top