Vesti iz Srbije

Vlada Srbije: Do kraja godine plata preko 600 evra!

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izrazila je očekivanje da će do kraja godine uslediti povećanje penzija od najmanje pet odsto, a da će prosečna plata biti iznad 600 evra.

Brnabić je gostujući na TV Prva istakla da će povećanje plata iznad 600 evra omogućiti rast BDP-a za koji se očekuje da ove godine bude sedam odsto, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Premijerka je ukazala na to da je Srbija po platama već sada pretekla sve zemlje Zapadnog Balkana i očekuje da do 1. januara prestigne i Bugarsku.

Ona je gostujući u istom programu rekla da će preporuka o „trećoj dozi vakcina“ protiv koronavirusa biti saopštena do 1. avgusta.

Brnabić je kazala i da dijalog sa Prištinom „nikad nije bio teži“ jer su tamo ljudi sa „nula pragmatizma“ i da njih samo interesuje da priznamo tu „takozvanu državu Kosovo“.

Premijerka je na TV Prva izjavila da se 1995. godine „desio užasan zločin u Srebrenici“ ali da „zvaničnicima Srbije“ nije tamo mesto, dok se ne procesuiraju napadači koji su na današnji dan pre šest godina, napali, tada premijera Aleksandra Vučića.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top