Vesti iz Srbije

Vlasnici nelegalnih objekata časni ljudi!

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović kazao je da su vlasnici nelegalnih objekata, njih 90 odsto, „pošteni i časni ljudi, koji su tome pribegli da bi rešili socijalno pitanje“, kao i da su trenutno angažovane dodatne inspekcije kako bi se sprečila potencijalna „eksplozija divlje gradnje“.

Govoreći o problemu legalizacije objekata, Momirović je za TV Prva kazao da se sadašnjim tempom proces legalizacije i uknjižbe neće završiti do 2023. godine, kako je prvobitno bilo planirano.

– Ljude koji su u kriminalnom ponašanju videli priliku za zaradu nećemo abolirati. Po našoj evideniciji 88 odsto nelegalnih objekata (nije zato građeno). Još uvek je rano da se govori o procesu uknjižbe – dodao je Momirović.

Ministar je naveo da je u Srbiji trenutno aktivno 80.000 gradilišta, da je u izgradnji infrastruktura vredna oko 23 milijarde evra, što znači da se, kako je ocenio, ovde trenutno gradi više auto-puteva nego u svim zemljama okruženja zajedno.

– Na izgradnji Moravskog koridora angažovano je svaki dan oko 2.000 ljudi. To će biti najmoderniji i najbolji auto-put u Srbiji kada ga završimo, što je prema ugovoru i dinamici 2023. godine – rekao je Momirović, koji je dodao i da će savremena pruga Beograd-Novi Sad biti izgrađena do decembara, a puštena u rad tokom februara.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top