Vesti iz Srbije

Vlast je kriva što poljoprivrednici bacaju proizvode!

Povodom promocije plana za poljoprivredu, koji je predstavljen u okviru kampanje „Plan za dan posle“, potpredsednik Stranke slobode i pravde Dejan Bulatović posetio je Moravički okrug i sela u okolini Ivanjice. Bulatović je došao na poziv lokalnih proizvođača krompira, koje je aktuelni režim svojom nebrigom doveo na rub egzistencije.

U nizu zlodela koje je ova vlast počinila, jedno od najvećih je svakako to što su vredni poljoprivrednici primorani da svoje proizvode bacaju, jer nemaju kome i kako da ih prodaju – istakao je Bulatović i dodao da otkupne cene koje nisu definisane, ali i domaće tržište zatrpano robom iz uvoza, vidi kao velike uzročnike sve očiglednijeg gašenja domaće poljoprivrede.

– Zdrava hrana i domaći proizvodi moraju stajati na trpezi, a ne da propadaju i da se prosipaju zvog bahate vlasti koja ne ume da ceni ni jedan resurs koji Srbija ima. Pravo bogatstvo leži u plodnoj zemlji i vrednim rukama koje će uskoro sa ponosom ponovo proizvoditi i krompir i paradajz i sve ostalo što neće više završavati bačeno u kanalima – zaključio je Bulatović.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top