Vesti iz Srbije

Vlast nije u stanju da reši problem ,,Urbane regeneracije u Dositejevoj ulici”!

Kraljevo je posetila premijerka Srbije Ana Brnabić u cilju uručivanja ključeva budućim vlasnicima stananova u Voćarevim livadama. Međutim, ovaj povod je ostao u senci katastrofalnog odnosa predstavnika vlasti u Kraljevu prema stotinama porodica koje već pet punih godina čekaju na useljenje u stanove u okviru projekta ,,Urbana regeneracija Dositejeve ulice”.

Podsećanja radi, u okviru ovog projekta planirana je izgradnja 366 stanova za porodice koje još od zemljotresa koji je pogodio Kraljevo 2010. godine žive u nehumanim i nebezbednim uslovima. Obećanja i briga za svoje sugrađane od strane čelnika grada trajala je koliko i posete republičkih funkcionera ili u slučaju aktuelizacije ove teme usled velikog nezadovoljstva građana.

Pri poseti Kraljevu premijerka Srbije izrazila je nezadovoljstvo i neslaganje sa gradonačelnikom Kraljeva Predragom Terzićem i naglasila da problemi postoje i da je frustrirajuće da izgradnja tek prve zgrade kasni više od godinu i po dana.

Gradski odbor Narodne stranke u Kraljevu naglašava da ovo nije prva poseta premijerke po ovom pitanju i da su prethodno postojali problemi, ali da vlast u Kraljevu ništa nije uradila do dana današnjeg kako bi postojeće probleme rešila.

Aktivisti Narodne stranke su u svakodnevnom kontaktu sa sugrađanima i prema njihovim rečima nezadovoljstvo prema čelnicima Kraljeva je ogromno, ali pre svega ističu zabrinutost usled nehumanih uslova za život, kao i brigu za bezbednost zbog veoma lošeg stanja u kojima se zgrade nalaze.

Ono što svakako treba istaći jeste da neodgovornost i nebriga za životno ugrožene porodice u naselju koje kraljevčani popularno zovu ,,Pic-mala” suština je odnosa aktuelne vlasti u Kraljevu prema svojim sugrađanima. Nesposobnost i neodgovornost kraljevačkih naprednjaka se do sada mogla videti u mnogim situacijama, međutim ozbiljnost ove situacije i urgentnost zbrinjavanja kraljevačkih porodica je apsolutni prioritet.

Gradski odbor Narodne stranke osuđuje ovakav odnos gradskih čelnika prema ovom gorućem problemu i garantuje da će briga o sugrađanima, kao i odgovoran i posvećen pristup svakom problemu u Kraljevu biti prioritetni deo socijalne politike Narodne stranke u Kraljevu.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top