Vesti iz Srbije

Vlast ruši privatne garaže u Pirotu- ponavlja se Savamala!

U Pirotu je rano jutros, po nalogu gradskih vlasti, počelo rušenje privatnih garaža u dvorištu jedne zgrade, a na tom mestu bi, kako je ranije najavljeno, trebalo da bude izgrađena javna garaža. Vlasnici garaža tvrde da imaju sve građevinske dozvole vezane za svoje objekte koji su, kako naglašavaju, upisani i u katastar. Kažu da se dešava „Savamala u Pirotu“.

Mašine su se u Ulici Branka Radičevića u Pirotu pojavile i pre 7 sati jutros. Kako je javio reporter N1, srušeno je već oko 10 od dvadesetak garaža koje se nalaze u dvorištu zgrade. Prema rečima stanara, rušenje nije smelo da se dogodi, jer kažu da imaju sve građevinske dozvole i uredno upisane objekte u katastru.

Rušenju prisustvuje policija, koja ne dozvoljava pristup ograđenom prostoru za rušenje.

Stanari i vlasnici garaža navode da nisu u pitanju privremeni objekti, kako su gradske vlasti navele u rešenju za rušenje, već da se radi o zidanim objektima, za koje imaju „sve potrebne papire“.

  • Jutros kada sam pošao na posao, video sam mehanizaciju, neobeleženi teren. Napisao sam dva dopisa – građevinskoj inspekciji i inspekciji rada, jer sam kao građevinski inženjer uočio da se zakon ne poštuje – kazao je jedan od stanara.

Kaže i da su zvali policiju, ali da je ona došla „po pozivu gradske uprave da spreči stanare da brane svoju imovinu“.

Objašnjava da su pre dva meseca dobili rešenje o uklanjanju privremenih montažnih objekata, ali da su podneli žalbu na to rešenje, i da se epilog čeka.

Drugi Piroćanac, vlasnik jedne od garaža, dok premešta stvari iz nje, kaže da njegova porodica nije htela da primi obaveštenje o rušenju, jer očekuje sudski epilog.

  • Ne znamo šta se dešava na sudu. Za dva dana je trebalo da bude odluka, nadali smo se privremenim merama da se zaustavi rušenje garaža. Ja ću da se borim za garažu, čekam epilog svega – kazao je.

Na mestu ovih privatnih garaža, kako je ranije saopšteno, trebalo bi da bude izgrađena javna garaža na kojoj bi se plaćao parking.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top