Vesti iz Srbije

„Vlast u ovoj godini zadužila Srbiju za više od dve milijarde evra“

Predsednik Resornog odbora Stranke slobode i pravde za privredu i finansije Dušan Nikezić izjavio je danas da je ministar finansija Siniša Mali od početka godine zadužio zemlju za više od dve milijarde evra i da kada na televiziji Pink tvrdi da ima para na računu, to znači da se zemlja zadužila, a ne da je zaradila naplatom poreza.

Od kada ste došli na vlast duplo više nego svi vaši prethodnici zajedno, a ako realizujete samo projekte koje ste ugovorili, javni dug će za samo nekoliko godina biti veći od 50 milijardi evra, obratio se Nikezić otvorenim pismom Malom.

Da ove godine niste ništa zaradili vidi se i po tome što se „hvalite“ da je rupa u budžetu za prvih sedam meseci 70 milijardi dinara, a do kraja godine će biti čak 3,5 milijardi evra, naveo je Nikezić.

Nije tačno, predočio je on, da nema zatvaranja fabrika i gubljenja radnih mesta, jer je nezaposlenost u drugom kvartalu bila za 3,2 odsto veća nego u istom periodu prošle godine.

Ljudi u Srbiji sve teže žive, pa su samo u junu i julu bili prinuđeni da podignu dodatnih 140 miliona evra keš kredita za odlazak na odmor. Vaše obmane i samohvalisanje im sigurno neće pomoći, naveo je Nikezić, saopštila je SSP.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top