Vesti iz Srbije

Vučić, 2016: Tenis stiže u Srbiju!

Aleksandar Vučić, poznat kao političar sa verovatno najvećim brojem neispunjenih obećanja, najviše je narod obmanjivao kada je reč o stranim investicijama i uveravanjima da će neka inostrana kompanija da dođe u Srbiju i da ulaže u našu zemlju. Tako je bilo i 2016. godine, kada je na sva zvona najavljivao da će u našu državu da dođe nemački proizvođač mesa „Tenis“, međutim to se nikada nije ostvarilo.

Voleo je prethodnih godina Vučić da se „frlja“ raznim obećanjima, pa je tako, kada god bi bila otkrivena neka afera i kada god bi bio nečim pritisnut, on iz rukava izvukao dolazak nekog novog investitora. A dobro znaju građani Srbije kako se to završavalo. Tako je – te stvari nikada nisu bile ispunjene, naročito ako je investitor dolazio iz Nemačke.

I dalje građani dobro pamte onaj žestok promašaj sa „Mercedesom“, koji je isto tako na sva zvona najavljivan, obećavao je Vučić da će se u Ikarbusu proizvoditi srpski mercedes, međutim od toga nije bilo ništa.

Isti je slučaj i sa nemačkom kompanijom za proizvodnju mesa „Tenis“, pa je Vučić obećao još 2016. godine da će ova firma da dođe u Srbiju i da će investirati u našu zemlju.

  • „Tenis“ je najveći u Evropi. Njegova namera je da za nekoliko godina u Srbiji proizvede na svojim farmama, a veći deo otkupi od naših seljaka, ukupno četiri miliona svinja. Planirana proizvodnja od četiri miliona je ogromno povećanje za Srbiju i mnogo znači za poljoprivredu naše zemlje. Dobili smo konačnu vest od Tenisa da želi da ulaže i želi da radi u našoj zemlji i dugo godina da ovde ostane, da želi da pravi profit za svoju kompaniju, što će značiti i oporavak posrnule srpske poljoprivrede – rekao je Vučić te 2016. godine.

Evo, od tog obećanja prođe već pet godina, a od „Tenisa“ ni traga ni glasa. Pre dve godine pojavile su se informacije da je ova nemačka kompanija odustala od ulaganja u Srbiju, tako da je i ovo obećanje, samo jedno u nizu, bilo žestoko promašeno.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top