Vesti iz Srbije

Vučić bombama zataškuje tragove

Kompletan državni vrh (čitaj: vrh Srpske napredne stranke) ovih dana učestvuje u zajedničkom zadatku – odbrani Predraga Koluvije, prvooptuženog u aferi Jovanjica. U svrhu odbrane vlasnika najveće plantaže marihuane u Evropi stavio se i sam Aleksandar Vučić, što je, kako je naglasila Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde, „njegov pokušaj da zataška tragove“.

Brane Koluviju ovih dana gotovo svi u SNS. Prvo je šansu da se brani vlasniku Jovanjice dao Vladimir Đukanović, njegov branilac, koji je uradio intervju sa optuženim u emisiji, potom je u zaštitu, i to direktno iz Dubaija, stao i Aleksandar Vučić.

Tako naprednjaci po svaku cenu žele da zataškaju aferu „Jovanjica“, a sve to sa jednim ciljem, smatra Marinika Tepić.

– Ovo je Hirošima institucija u Srbiji – Jovanjica, najveća fabrika droge u Evropi. To je atomska bomba koju Vučić sa klikom bacio na desetine profesionalnih policajaca, tužilaca, sudija, forenzičara, naučnika koji raskrinkavaju ovu ogromnu aferu, odnosno proizvodnju droge u Srbiji – poručila je potpredsednica Stranke slobode i pravde.

A zatim je i navela zašto su se Vučić i njegovi podanici odlučili na ovaj potez.

– Zašto Vučić to radi, ključno je pitanje. Pa, zato da bi zataškao svoje tragove i da bi sprečio podizanje treće optužnice, odnosno „Jovanjica 3“, koja je ključna jer ona dokazuje taj trougao saučesništva između najvažnijih državnih organa i bezbednosnih struktura, a to su BIA, MUP i Vojnoobaveštajna agencija (VOA) – naglasila je Tepić.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top