Vesti iz Srbije

Vučić iskorišćava decu radi politike!

Sastanak gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića sa članovima Kajakaškog kluba Liman i njegova izričita želja da čuje „mišljenje i najmlađih članova kluba“ kada je u pitanju uređenje priobalja, ostaće zabeležena kao gruba manipulacija i zloupotreba dece u političke svrhe!

Prvo, ružno je i nedostojno da gradonačelnik u proces ubeđivanja i pridobijanja javnosti za koruptivni projekat „Novi Sad na vodi“ poziva organizacije i sportske kolektive, koji su korisnici budzeta grada Novog Sada.

Organizacije koje egzistencijalno zavise od budzetskih sredstava i nemaju drugog izvora finansiranja nisu u prilici da pružaju otpor, jer rizikuju da bilo kakvim zameranjem ostanu bez jedinog pouzdanog načina finansiranja.

Namera gradonačelnika je sramotna i providna: perfidno uceniti i naterati sve budzetske korisnike da podrže ideju „Novi Sad na vodi“!

Ili će podržati ili će ostati bez sredstava!

Drugo, ako je ovim sastankom gradonačelnik ušao u proces upoznavanja javnosti sa sadržajem ideje uređenja dunavske obale, logično je bilo da prvo pozove predstavnike DaNS-a (Društvo arhitekata Novog Sada).

Bez želje da umanjim ili omalovažim ono što su gradonačelniku mogli da saopšte najmlađi kajakaši, osnovni red je da se prvo otvori stručna rasprava u krugu arhitekata i urbanista.

Gradska vlast sve vreme, već punih godinu dana, od stručne javnosti krije svaku informaciju o ovom projektu „kao zmija noge“.

Umesto javnog sučeljavanja argumentima, zavladala je zavera ćutanja.

Treće, javnost je ostala uskraćena za informaciju kako su predstavnici kajakaškog kluba reagovali na ideju gradskih vlasti da se duž veslačke staze gradi nova gradska plaža u dužini od 1.400 metara sa ugostiteljskim objektima!

Ova ideja je idealan način da se uništi biljni i životinjski svet, a ogroman broj zaljubljenika u Dunavac i Šodroš trajno otera sa ovog dela priobalja.

Dunavac i Šodroš tako bi doživeli sudbinu Štranda, gde caruje kakofonija zvukova i takmičenje u decibelima, koja je od Štranda kao mesta za uživanje napravila mesto za izbegavanje.

„Ugostitelji“ su oterali štrandaroše!

Pozivamo gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da se ponaša ozbiljno i odgovorno.

Dakle, očekujemo da u najkraćem roku predstavi GUP do 2030. godine i da se o uređenju dunavske obale na potezu Mornarica, Brodogradilište, Ribarsko ostrvo, Šodroš i Kamenička ada, otvori rasprava u kojoj će svoj stav iskazati i strukovna udruženja i građani Novog Sada.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top