Vesti iz Srbije

Vučić: „Ja sam spreman da idem na poligraf… Siguran sam da je na to spreman i Vulin“

Učestale najave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ode na poligrafsko ispitivanje može se posmatrati u drugačijem svetlu ukoliko se u obzir uzme da je glavni poligrafista u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dejan Kojić koji je, brat šefa Vučićevog kabineta Ivice Kojića.

Poligraf – sredstvo koje može pomagati istražnim organima u usmeravanje istrage, ali nedovoljno pouzdan da bi se koristilo pred sudom, istovremeno je najrabljenija reč na srpskoj političkoj sceni posebno u prilikama kada predsednik i njegovi bliski saradnici imaju potrebu da dokažu svoju nevinost.

Uprkos tome što nema dokaznu snagu, poligraf je poslednji put predsednik pomenuo prilikom obilaska Kliničkog centra u Beogradu, komentarišući navode o povezanosti države sa kriminalnom grupom čiji je član Veljko Belivuk.

– Ja sam spreman da idem na tu mašinu, na kojoj sam već jednom bio. Siguran sam da je na to spreman i Vulin. Postavlja se pitanje kako dovedete sebe u tu situaciju? Tako što imate protivnike koji imaju dug staž, kojima je ponestalo novca, odnosno ne mogu da se bogate kao u proteklom periodu – rekao je Vučić komentarišući izjave sa saslušanja Marka Miljkovića i Veljka Belivuka u kojima se direktno spominju i optužuju Vučić i Vulin, da su zahtevali različite usluge od njih.

Nemoćan da se na drugi način odbrani od onoga u šta sumnja cela srpska javnost ne samo od 4. februara kada je Belivuk uhapšen, već i mnogo ranije, ponovo nudi mašinu u koju ni sud nema poverenja, verovatno kako bi se dodvorio građanima skromnijeg znanja o ovoj temi.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top