Vesti iz Srbije

Vučić je postavio za notara, a ona uništila baru Revu!

Vučićeva jurišnica Bojana Radaković, privremeno raspoređena na mesto gradskog sekretara za urbanizam, potpisala je dozvolu da se uništi bara Reva, a verovatno kao nagradu, očekuje se da Aleksandar Vučić narednih dana izda nalog Javnobeležničkoj komori da je imenuje za najprofitabilnije i to doživotno zanimanje – ni manje ni više nego za notara!

Još od kraja prošle godine, u pravosudnim i notarskim krugovima, nije nikakva tajna, da Bojana Radaković, Vučićeva pulenka iz opštinskog odbora SNS Voždovac -mora postati notar!

Na sajtu ministarstva pravde 27.10.2020. objavljeno je da je Bojana Radaković položila javnobeležnički ispit a već 12. februara 2021. godine raspisan je konkurs za imenovanje notara, na koji se Radakovič odmah i prijavila. Cela Srbija zna, a u Javnobeležničkog komori se i javno govori, da su konkursi za izbor jednog od najprofitabilnijih zanimanja čista farsa i da se odluka o tome ko će biti notar zapravo donosi na Andrićevom vencu u Predsedništvu Srbije! Ipak je to doživotno imenovanje koje donosi mnogo novca.

Bojana Radaković ima malo problema sa osnovnom gramatikom, ali u Vučićevoj Srbiji sve može, pa čak da i takav kadar postane naprednjački notar – s obzirom na to koliko se isticala u udvorištvu, bilo bi logično da u njenoj, očekuje se budućoj notarskoj kancelariji osvane i slika predsednika Srbije.

Da podsedimo, Bojana Radaković je na zaprepašćenje javnosti potpisala dozvolu da predeo netaknute prirode, na 15 minuta vožnje od centra Beograda, bara Reva i šumoviti predeo oko nje, uz desnu obalu Dunava, postanu deponija građevinskog marerijala!

Staništa mnogih zaštićenih životinjskih i biljnih vrsta, od prošlog leta stotine kamiona zatrpavaju građevinskim otpadom, a krijući se iza ideje da se na toj lokaciji izgradi industrijska zona, gradska preduzeća su potpuno bespravno stvorila divlju deponiju šuta, betona, stakla, armature.

Ljuti građani, meštani okolnih naselja, koji nedeljama dežuraju na pomenutoj lokaciji i ne dozvoljavaju dalji istovar građevinskog otpada, međutim, tvrde da neće dozvoliti da se taj plan ostvari, a uspeli su i da privremeno zaustave dolaske šlepera i građevinskih mašina.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top