Vesti iz Srbije

Vučić laže za obnovu škola od 2015.

Školska godina samo što nije počela, đaci se raduju što će konačno opet biti u školskim klupama sa svojim drugarima. Ono što ne raduje đake sela Saranovo u opštini Rača jeste katastrofalno stanje u njihovim školskim toaletima. Na to stanje je ukazala potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

– Ovo je jedina škola u selu Saranovo, Opština Rača! Roditelji pitaju da li i funkcionerska deca polaze u ovakve škole? Vučić je 2015. obećao da će do leta 2016. renovirati sve školske toalete. U martu 2016. obišao je prvi. I slikao se. Njemu dovoljno! A vi, deco Saranova… – napisala je Tepić, podelivši fotogtrafije taoleta škole u Saranovu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić još 2015. godine je obečao da će svaki školski toalet biti renoviran.

– Nije to veliki novac. Nemate novac za svaku fasadu ali imate novac za svaki toalet. Ne mora dete da uživa u fasadi svoje škole, ali dete mora da ima čist toalet, čiste podove. Svako dete mora da ima normalne uslove za odlazak u školu, kazao 2015. godine tadašnji premijer Vučić.

Prošlo je šest godina od Vučićevog obećanja, a ne samo da nisu obnovljeni školski toaleti po Srbiji, već ogroman broj njih, poput ovog u Saranovu, niti su funkcionalni, niti humani. O čistoći ni da ne govorimo…

Očigledno da je predsedniku i tada i sada bilo jedino bitno da obeća, odradi sebi marketing i onda zaboravi obećano, kao i do sada.

A vi deco se strpite i snalazite…

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top