Vesti iz Srbije

Vučić: Ne izmišljajte da sam Vas ja zvao na tuču

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije dugo čekao pa je odmah danas u Kruševcu odgovorio Vuku Jeremiću na njegovo gostovanje na N1 i opet pričao o konfrontaciji između njega i članova Narodne stranke koji su u petak došli u Predsedništvo Srbije.

Vučić kaže da je „mesecima“ slušao pretnje članovima svoje porodice i predstavnicima vlasti.

– Onda sam se drznuo da kažem, nema problema, nemojte te ljude da linčujete, dođite da linčujete mene. Nemojte da izmišljate da sam nekoga zvao na tuču. Ja sam rekao, dođite da mene tučete – rekao je Vučić u Kruševcu.

Izvinio se što je nazvao pripadnike Narodne stranke „devojčicama“ i što je govorio o „nedostatku oralne higijene“ jednog od njih.

– Izvinjavam se građanima Srbije… Ostalo mi je sa ulice. Izletelo mi je kad sam video te batinaše u pokušaju – dodao je bez kajanja.

Prošle nedelje, govoreći o dijalogu sa Prištinom, predsednik Srbije je tvrdio da u Kosovu Polju nema nijednog Srbina. Televizija N1 razgovarala je sa Srbima iz Kosova Polja koji su rekli da se zbog takve izjave smatraju otpisanim.

Vučić se u Kruševcu, gde je održana sednica Vlade Srbije kojoj je i on prisustvovao, izvinio Srbima iz Kosova Polja.

„Ispraviću to svojim radom, trudom i borbom za njih“, rekao je on, dodajući da se nada da će do kraja leta posetiti Srbe u Kosovu Polju, Bresju i Ugljaru.

– Da, sinoć sam razmenjivao poruke sa Srbima iz Kosova Polja, ima ih 45, kažu da ih ima još 15 u jednoj grupi, da li to pripada Bresju ili Kosovu Polju svejedno… Kada pogrešim, meni nije teško da to kažem – rekao je Vučić.

On je naveo da za svakog od tih ljudi država i on lično brinu, kao i da je već dogovoreno kako da im se pruži pomoć.

Upitan o izjavi kosovskog premijera Aljbina Kurtija da sporazum sa Beogradom treba da podrazumeva članstvo u UN za Kosovo, Vučić je kazao da Priština uvek izlazi sa “ekstremnim zahtevima”.

– Što se tiče gospodina Kurtija, Vidovdan je danas, ne mislim da je vreme i mesto da njega pominjem – rekao je predsednik Srbije.

Kazao je da zvaničnici Prištine govore o stolici u UN i priznanju „kao o nečemu normalnom“, jer se pozivaju na predsednika SAD i većinu članica EU koje to smatraju normalnim.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top