Uncategorized

Vučić ne može da skupi hrabrosti za tv duel!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić više puta je isticao, direktno ili indirektno, da je veoma hrabar. Ipak, od kada je došao na vlast, pa sve do danas nije skupio hrabrosti da izađe na TV duel sa nekim od opozicionih političara, već ih je isključivo napadao uz pomoć sebi bliskih medija i konferencijama za štampu, daleko od opozicionara.

S druge stane, nije da se Vučić nije nudio da izađe na duel, i to ne sa jednim ili dva opoziciona političara, već čak sa petoricom.

– Evo sad prihvatam, dovedite ih petoricu i ja ću izaći na kraj sa njima petoricom bez ikakvih prioblema. Dovedite svu petoricu, ja ću da ih pobedim, i to kod vas u studiju. Samo mi dajte da imam isto vremena koliko ga imaju njih petorica. Njih petoricu dovedite. Sa potpuno različitim stavovima i pobediću ih svu petoricu zajedno. Kao i na izborima, na njima sam pobedio desetoricu, ne petoricu. Nadvikivali bismo se suviše sa desetoricom, a petoricu ću sa lakoćom da pobedim. Nemojte da brinete – rekao je Vučić na RTS davne 2017. godine.

Četiri godine su prošle, a od „petorice“, najbliže nečemu što se može nazvati duelom imao je pre nekoliko nedelja sa liderom Narodne stranke Vukom Jeremićem, i to iza očiju javnosti, a sudeći po snimljenom glasu predsednika Srbije, najveći argument mu je bio da je Jeremić „devojčica“.

Svestan činjenice da bi ga bilo ko iz opozicije, bez velike muke, savladao u duelu, Vučić je juče promenio ploču, pa sad obećava TV duel onome ko uđe u drugi krug predsedničkih izbora, te ističe da se „nikada do sada nije desilo da neki predsednik Srbije izlazi na televizijski duel bilo kome, osim u drugom krugu predsedničkih izbora“.

– Siguran sam da postoji bezbroj kandidata iz bivšeg režima koji bi mene uništili… Odlazio sam u Skupštinu, odgovarao na sva pitanja. Meni nije do toga da se svađam i prepirem sa njima. Pogotovo da li sam u skladu sa Ustavom pozvao nekoga i tražio novac za puteve – rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje kada se može očekivati da on uđe u TV duel sa nekim od opozicionih lidera imajući u vidu da su to učinili Ivica Dačić i Boris Tadić.

Imao je Vučić priliku da izađe na TV duele dok je bio premijer, ali i prvi potpredsednik Vlade, pa je i tada obećavao da će se suočiti sa liderima opozicije, konkretno u tom vreme sa Draganaom Đilasom, ali ipak to nije učinio. Eto, prođe devet godina kako Vučića ne videsmo u nekom duelu…

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top