Vesti iz Srbije

Vučić o Kliničkom centru Srbije!

„Obećanje ludom radovanje“ – ovako bi se mogao opisati plan i program predsednika Aleksandra Vučića, koji čim nešto obeća – slaže. Tako je i u slučaju novog pompezno najavljivanog Kliničkog centra Srbije.

Vučić je 9. oktobra prošle godine najavio da će radovi na izgradnji i rekonstrukciji Kliničkog centra Srbije biti završeni u septembru 2021. i da će se tu lečiti građani iz cele zemlje, te istakao da jačanje zdravstva snaži ukupnu moć Srbije.

– Do septembra sledeće godine, za manje od godinu dana biće završen čitav objekat u Kliničkom centru Srbije i opremljen najmodernijom opremom. Imaće sobe za intenzivnu, poluintenzivnu negu, operacione sale, dijagnostiku, Urgentni centar, sve što je neophodno – istakao je Vučić u oktobru 2020.

Septembar, koji je vrhovni vođa odredio kao vreme otvaranja Kliničkog centra se bliži, a rok je naravno pomeren. 

Vučić je prilikom obilaska radova danas najavio da će prva faza radova na novom Kliničkom centru u Beogradu, vrednih oko 69 miliona evra, biti završena do 1. decembra i da će „pre Nove godine“ građani moći da koriste usluge od urgentnog prijema do dnevne bolnice.

On je, takođe, u svom stilu naveo da će Klinički centar „izgledati kao spejs šatl za Srbiju“. Danas smo, međutim, videli kako radnici koji su gradili ovaj „spejs šatl“ u iščekivanju dolaska Vučića i Lončara vežbaju aplauze.

Predsednik bi mogao da pre svojih lažnih obećanja dobro razmisli da li će se ispuniti, a ostaje da vidimo da li će i ovaj drugi rok za otvaranje Kliničkog centra biti promenjen.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top