Vesti iz Srbije

Vučić obećava milione, a nema za mleko!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Blacu da bi državu podizanje premije za mleko za jedan dinar po litru koštalo 8,5 miliona evra i da „bi nas to mnogo koštalo“, ali je zato za autoputeve i sve ostalo što vlasti odgovara obećavao milione.

Vučić je obilazeći mlekaru „Lazar“ u Blacu rekao da je u dilemi da li da se podigne premija za mleko ili štiti domaće tržište prelevmanima, kao i da bi se kada bi se uveli prelevmani predstavnici EU odmah žalili njemu.

– Ako bi podigli premiju za mleko za jedan dinar po litru, sa sedam na osam dinara to bi državu koštalo 8,5 miliona evra – rekao je Vučić i dodao da ako bi se premija podigla za dva dinara, da bi za tu podršku proizvođačima mleka trebalo dati 17 miliona evra, a to mnogo košta.

Ali zato je za puteve, gasovod, fabrike, trafo stanice Vučić i te kako bio spreman da obeća novac.

Objasnio je predsednik da teren otežava gradnju, pa će zbog toga 77 kilometara autoputa Niš – Merdare koštati 255 miliona evra, od čega če EU dati 40 miliona evra. Najavio je predsednik i da će do Prokuplja doći gasovod, koji će biti važan za industrijsku zonu Hisar, što će koštati 36 miliona evra. Dodao je da će se u Prokuplju graditi i fekalna kanalizacija, kao i tri fabrike za prečišćavanje otpadnih voda, ali tačnu cenu nije rekao.

Penzije će, naravno, da „rastu, i svake godine će ozbiljno da rastu, a uvećavaćemo i jednokratna davanja svake godine“. 

– Država je odobrila dodatnih 500.000 evra za izgradnju i popravku lokalnih puteva u opštini Brus jer je od 430 kilometara asfaltiranih puteva dobro samo 90 kilometra – rekao je Vučić i najavio da će razvođenje gasne mreže koštati 10-12 miliona evra i usput obećao izgradnju dve trafo stanice.

Za sve novca ima, ali za mleko ne.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top