Vesti iz Srbije

Vučić poručuje da niko neće štiti Palmu ako je kriv!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da „niko neće da štiti“ Dragana Markovića Palmu ako je „počinio bilo šta“ od onoga za šta ga okrivljuje potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

– Sramota me je da odgovaram na ta pitanja jer je Tepić, pričala u javnosti da ima dokaze, a onda je u tužilaštvu kazala da neće da ih predoči – rekao je Vučić i dodao:

 Niko neće da štiti Markovića ako je bilo šta počinio. Niko nikoga neće da štiti. Sve te priče su odvratne. Pustite institucije da rade svoj posao, pustite tužilaštvo i sudove da rade svoj posao – rekao je Vučić povodom optužbi da je Marković na svojim „žurkama“ u Končarevu i Jagodini podvodio devojke i maloletnice.

Da podsetimo, ova izjava Vučića dolazi samo dan nakon što je Markovića u Skupštini Srbije podržala Socijalistička partija Srbije, tačnije Đorđe Milićević, koji je stao u zaštitu koalicionog partnera, ali je i iskazao lojalnost Aleksandru Vučiću.

Predsednik Srbije je na pitanje o nastavku dijaloga Beograda i Prištine u Briselu rekao da je „pozvan za 11. maj i da će ići na dijalog ako ga bude“, a da će ako ne bude bilo dijaloga „raditi nešto drugo na nekom drugom mestu“.

Neistina je da non pejper dolazi iz Srbije

Vučić je rekao i da je neistinita izjava predsednice Kosova Vjose Osmani da „non-pejper“ koji se pojavio na Kosovu dolazi iz Srbije.

– Ako se oni nadaju da bi Srbija prihvatila takvo priznanje Kosova – to se neće desiti – rekao je Vučić.

Naveo je da on i njegovi timovi analiziraju taj dokument i da misli da zna ko je učestvovao u njegovom sastavljanju.

– Mene ja taj papir iznenadio. U tom papiru imate mnogo više nego u Ahtisarijevom planu – naveo je.

Kazao je i da u njemu Srbija treba da dobije više nego što joj se nudilo ikada i naveo da to nije dobro.

– Ta pojava „non pejpera“ znači da će pritisci na Srbiju biti sve veći i da se bližimo konačnim pritiscima gde mora da se dođe ili do nekog rešenja ili do proglašenja krivca – rekao je.

Dodao je da je zbog toga zemlja mora da se vodi na najmudriji način.

Odgovarajući na pitanje novinara da li su tačne glasine i tvrdnje u pojedinim medijima da će marihuana biti legalizovana kako bi se odgovorni za aferu Jovanjica oslobodili rekao je da to nije tačno.

– Nećemo da dekriminalizujemo ni posedovanje, ni uzgajanje…Gonićemo ih gore i više nego ikada – naveo je Vučić.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top