Vesti iz Srbije

Vučić posetio Toplički okrug!

Lider SNS, Aleksandar Vučić, tokom posete Topličkom okrugu najavio je da će vranjski „Jumko“ u stečaju otvoriti fabriku u mestu Barbatovac kod Blaca, prenose nacionalni mediji.

Obećavajući ovo, Vučić je na licu mesta upitao generalnog direktora „Jumka“ da li je u Vranju povećao plate na 38.000 dinara, na šta mu je odgovoreno potvrdno.

– Kada sam došao u Vranje bili su zadovoljni sa 27.000 dinara, a pre toga je plata bila još manja. Sada imaju 38.000 dinara, što će dobijati i ovde. Nije bog zna kakva plata, ali je to plata, a zatim ima i njiva, okućnica, voćnjak – ocenio je Vučić, podsetivši da uz platu ide socijalno i penziono osiguranje, da ljudi mogu kod lekara i da planiraju bolju budućnost.

Direktor „Jumka“ Branislav Trajković je Vučiću preneo da imaju svu opremu, da je sve spremno da se instalira u Blacu, a da će biti i obuka za buduće zaposlene u Vranju.


On je rekao Vučiću i da pogon u Rudnoj glavi, otvoren pre nepuna dva meseca, radi odlično, kao i pogon u Drvaru, dodajući da imaju već poslove u RS, kao i da očekuju da se obim posla dodatno uveća.

Sve je to lepo, ali, Vučićevo naređenje poslovodstvu „Jumka“ da im predstoji još jedno investiranje u nerazvijena područja Srbije klasičan je primer državnog kapitalizma sa elementima komunističke dirigovane ekonomije.

„Jumko“ se sada pojavljuje kao investitor u Barbatovcu, a već poduže je u predstečajnom UPPR, Unapred pripremljenom planu reorganizacije, naprednjačkom načinu da se ova fabrika i dalje drži na veštačkom disanju uz pomoć državnog novca.

Vranjski „Jumko“, investitor u Drvaru (BiH), Rudnoj Glavi kod Majdanpeka i sada u Topličkom okrugu, duguje po raznim osnovama oko tri milijarde dinara.

Takođe, posećamo, da je u Vranju oko 6.000 nezaposlenih, čemu treba dodati i 1.200 radnika „Geoksa“ koji su ovog meseca ostali bez posla.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top