Vesti iz Srbije

Vučić zaduži Srbiju svake godine za više od milijardu evra!

Ova vlast jeste zaista prva u nečemu, jeste istinski rekorder – u brzini zaduživanja svih nas. Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka su za devet godina vlasti javni dug Srbije povećali za više od 12 milijardi evra, što znači da su svakog građanina ove države zadužili za preko 1.700 evra – navodi se u saopštenju za javnost Demokratske omladine.

A taj dug ćemo vraćati mi jer u proseku, svake godine Aleksandar Vučić zaduži našu zemlju dodatno za skoro milijardu i po evra, a samo u drugom kvartalu ove godine je planirano novo zaduženje kroz emisiju obveznica u vrednosti od preko pola milijarde evra – kažu iz Demokratske omladine i dodaju:

– Demokratska omladina upozorava javnost da naprednjaci besomučnom kampanjom prikrivaju zaduženja koje vode ka dužničkom ropstvu Srbije. Umesto da vrati otete penzije, Vučić od svojih prijatelja kupuje vitamine penzionerima i višestruko više zadužuje i njih i njihove unuke. Sada obećava po 60 evra svakom građaninu, a na kraju ćemo svi vraćati daleko veće iznose od ove pomoći. Ne daje Vučić svoj novac, nego uzima kredite u naše ime. A gde se zaista i na koji način troši novac kojim Vučić zadužuje i naredne generacije – niko ne zna.

 Svako dete, svaki učenik i svaki student će do kraja ove godine ovim tempom od strane ove štetočinske vlasti biti zadužen sa oko 2.000 evra. Mladost Srbije koja još nije ni prvu platu primila, moraće u narednim decenijama da vraća ova zaduženja – konstantuje Jelena Milutinović, članica Demokratske omladine i dodaje:

– Bojim se samo da će mladi, zbog ovog autokratskog režima, i dalje napuštati Srbiju i da onda neće ni imati ko da vrati ove dugove. To bi značilo propast ove države i zato moramo da se izborimo što pre za promene, koje će sačuvati mlade u Srbiji i samu Srbiju.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top