Vesti iz Srbije

Vučićev odgovor na protest Geox radnika!

Mogu samo da obećam da ćemo da radimo svaki dan da ih zaposlimo, iako to nije naša obaveza. Ali razumemo težinu situacije… I prvih 200 ili 250 ljudi ćemo zaposliti u narednih 10 dana. A onda radimo dalje i borimo se… Ali ne možemo mi kao država da isplatimo nešto zato što je izašao privatni investitor – rekao je danas šef države Aleksandar Vučić na jutrošnji prostest otpuštenih radnika Geoxa iz Vranja.

Komentarišući najave bivših radnika Geoxa iz Vranja da će štrajkovati zbog odlaska te firme, Vučić je rekao da država daje sve od sebe da ublaži i reši taj problem, iako to nije njena obaveza, jer se radi o privatnoj fabrici.

Ipak, o tome da je još pre dva emseca znao da će Geox uprkos subvencijama države, danas nije pričao, a otpušteni Vranjanci su održali protest ispred fabrike.

Lider naprednjaka tvrdi da dodelom 20.000 dinara pomoći penzionerima u februaru naredne godine, želi da kupi njihovu podršku na predstojećim izborima.

– Kao što smo povećavali penzije i davali novčanu pomoć kad nije bilo nikakvih izbora, to ćemo raditi i septembru i oktobru naredne godine jer očekujemo izvanrednu 2022. godinu. Sve su to narodne pare, ali je neko uspeo da na pametan način uredi javne finansije – rekao je Vučić.

O medijskim navodima o datumu održavanja predstojećih izbora, da on o tome nije rekao ništa.

– Datum održavanja izbora je ustavna i zakonska kategorija, to nije pitanje odluke stranaca i takunskih političkih partija i bilo kakvog dogovora. U skladu sa Ustavom i zakonom realno je da izbori budu održani upravo u takvim terminima (koji su objavili mediji)… ali ja nijednu reč nisam rekao o tome – dodao je Vučić.

Izbori u Srbiji najverovatnije će biti održani istovremeno na svim nivoima u periodu između 20. marta i 3. aprila sledeće godine, objavio je juče „Blic“, uz napomenu da se radi o nezvaničnim saznanjima.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top