Vesti iz Srbije

Vučićevi tabloidi nas lažu a onda se prave ludi!

U Srbiji, u vreme bezumlja, hipokrizije, licemerja i izdaje u kojem živimo, pojedini sunčevi zraci istine i pravde obasjavaju našu dušu, svakog pravdomislećeg bića u Srbiji, onog ko razmišlja svojom glavom i nisu mu osnovni izvor informisanja Vučićevi servisi laži koji se ogledaju u njegovim tabloidima. Direktno.rs je obasjala presuda Saveta za štampu izrekavši 8 (osam) opomena za kršenje digniteta novinarske profesije, zbog napisanih neistina o novinarima i urednicima Direktno.rs u režimskim tabloidima!

Na kraju smo dobili zadovoljenje od svojih kolega koji su prepoznali spinovanje i medijsko tlačenje od strane jačih, bogatih, bezobraznih i nemoralnih! Naša žalba Savetu za štampu je usvojena, brzo, pravično, besplatno, i osuda ovim medijima je izrečena! I ako se oni besramno prave ludi i glupi, i nigde to ne objavljuju! Naravno, mogućnost da se objavi naš demanti na te navode koje su iznosili, nije bila ni razmatrana! (prim.aut. tom istom Savetu se žalio protiv Direktno.rs, jedan od najvećih skupštinskih „gospodara mržnje u izgovorenoj reči“ Nebojša Bakarec i mi smo prmedbu saveta na nepravilnosti u tekstu ispravili i javno objavili, što govori o ovom sistemu kada su njihove zadnjice u pitanju – svi atributi države i zakona važe, kada je „opozicija“ u pitanju – ništa ne važi!).

JAVNU OPOMENU su dobili Objektiv za tri naslovne strane, Republika za dva teksta, Srpski telegraf za dva teksta i Informer za jedan tekst, prekršili su sledeće novinarske kodekse (ako ih oni uopšte znaju i razumeju):

1.prekršili su tačke 1, 2 i 5 Odeljka I (Istinitost izveštavanja) Kodeksa novinara Srbije

2. prekršili su tačku 6 Odeljka IV (Odgovornost novinara)

3.prekršili su i tačku 8 Odeljka VI (Odnos prema izvorima informisanja)

A Vama koji ih čitate i kupujete mora da bude jasno da istina nije najeftinija i neka Vam ovi naslovi, ova napisana laž bude za nauk kako u Srbiji ne treba da izgleda novinarstvo! Neka Vam ovi naslovi govore o njima, o njihovoj podaničkoj servilnosti, zanemarivanju istine i svakog postulata profesije, da li ste i Vi njihovi saučesnici jer ih kupujete, jer ih čitate, jer ih gledate!

„Đilasovci pozivaju na ubistvo Danila Vučića“, „Stravičan tekst ĐILASOVOG portala Direktno: Pozivaju da Danilo bude UBIJEN!“, „Đilasov portal potvrdio da je MEGAFON Belivukovog klana: nastavili da pozivaju huška na UBISTVO Danila Vučića!“, „ĐUKANOVIĆ OSUDIO NAPADE NA DANILA VUČIĆA: Gde vam je obraz gospodo?“, „Stravičan tekst ĐILASOVOG portala DIREKTNO: POZIVAJU DA DANILO BUDE UBIJEN!“ „Želeli bi na vlast preko leševa dece!“, „Pozivaju da Danila ubiju monstrumi!“, „Đilas huška na ubistvo Vučićevog sina“!

I kada u Srbiji svane jutro nekog novog doba, imam pitanje za Vas, novinari, koji ste ovo pisali, da li će Vas Vaše gazde zaštiti, oni koji Vas plaćaju da to pišete ili ćete im mahati kada budu bežali po svetu sa novcem koji su ukrali od ovog naroda? Da li očekujete da Vas kolege koje ste tako besramno napadali svih ovih godina prime u svoje redakcije praveći se kao da se ništa nije desilo?

Kako ćete brinuti o svojim porodicama? I neka se na opomeni završi, ali ne sumnjajte da će biti katrana i perja kada svane jutro novog doba ako se nastavi sa napadima na ljude koji drugačije misle!

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top