Vesti iz sveta

Vukanović pušten iz pritvora!

Narodni poslanik u parlamentu Republike Srpske Nebojša Vukanović, koji je uhapšen u ponedeljak u Trebinju, pušten je na slobodu.

Policijska uprava Trebinje saopštila je da je Vukanović uhapšen zbog narušavanja javnog reda i mira. Na snimku koji se pojaviio vidi se kako policijski službenici Vukanoviću stavljaju lisice na ruke i odvode ga.

  • Policija je uhapsila N.V. zbog počinjenih prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru Republike Srpske – navedeno je u policijskom saopštenju.

Dodaje se da je Vukanović uhapšen oko 10.40, kao i da je danas „dva puta prijavljen zbog narušavanja javnog reda i mira“.

Prva prijava evidentirana je oko sedam časova, kada je Vukanović, kako se navodi, vređao predsednika Okružnog suda u Trebinju Bojana Stevića, a druga oko 10.30, kada je Vukanović prijavljen da snima sudije Stevića i Milana Bosića, predsednika Osnovnog suda u Trebinju.

O događaju je obavešteno Okružno javno tužilaštvo u Trebinju, naveli su iz Policijske uprave Trebinje.

Vukanović je pre nego što ga je policija uhapsila prišao stolu ispred hotela Platani, gde su sedele sudije Bosić i Stević, posle čega je počela rasprava među njima.

  • Sav grad se raspao od kriminala, sve su uništili, a onda vi dođete i uzmete mi 70 hiljada maraka – rekao je Vukanović, obraćajući se Bosiću i Steviću.

Vukanović, koji u Narodnoj skupštini deluje u okviru Kluba Srpske demokratske stranke (SDS), iako nije njen član, poznat je kao veliki kritičar vlasti i često je u sukobu s policijom zbog brojnih žalbi i prigovora na rad institucija.

Zbog svojih izjava suočen je sa mnogo presuda po osnovama tužbi za klevetu, zbog čega mu cela poslanička plata odlazi na isplatu naknada po osnovama sudskih presuda za klevetu.

Vukanovićevo bezuslovno oslobađanje tražili su opozicioni SDS i PDP, čiji su se predstavnici posle njegovog hapšenja okupili pred Policijskom upravom u Trebinju.

„Ako nema pravde za narod, neće biti mira ni za vlast“

Vukanović je izjavio posle puštanja na slobodu da je uhapšen zato što je, kako je naveo, „stao na put mafiji“.

  • Ako nema pravde za narod, neka nema mira za vlast. Ja sam jutros radio najsvetiju ljudsku dužnost, stao sam na put mafiji – kazao je Vukanović novinarima u Trebinju.

On je uhapšen pošto je verbalno napao predsednike Okružnog i Osnovnog suda u Trebinju Bojana Stevića i Milana Bosića.

– Ti kriminalci su odgovorni za raspadanje ovog grada, došao sam to da im kažem u oči. Dobio sam sedam koverti sa pravosnažnim presudama – kazao je Vukanović.

Dodao je da se pet godina borio pravosudnim sredstvima, ali da je „mafija odlučila da ga uništi“.

– Kunem se da ću kadijama stati na put i da ću osvetiti sirotinju, kad-tad – istakao je Vukanović.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top