Vesti iz Srbije

Vukša: Ne smem da dam izjavu o deponiji jer bih kritikovao vlast!

Deponija je upaljena, kako, ne znamo. Jutros smo saznali da je upalio neko od meštana i da je, navodno, opština Kovin podnela krivičnu prijavu protiv NN lica. Iz te vesti smo saznali da je ta deponija ponovo aktivna, te da je bila samo privremeno zatvorena – kaže u izjavi za Direktno.rs, predsednik OO Demokratske stranke u Kovinu, Srđan Vukša, povodom požara koji je izbio sinoć na kovinskoj deponiji.

  • Dobio sam poziv iz ekoloških udruženja da i ja dam neku izjavu, pošto sam organizovao potpisivanje peticije za zatvaranje svih deponija u opštini Kovin, pre mesec i po dana. Novinari su me odbili, rekli su da ne mogu da uzmu izjavu od mene, jer sam iz Demokratske stranke i posebno zbog toga što bih kritikovao gradsku vlast – kaže Vukša, govoreći, konkretno, na ekipu TV Prva.

Vukša podseća da je Irena Vujović, ministarka za ekologiju, naredila, još u martu, da se deponija zatvori i da se otpad odvozi na regionalnu deponiju Pančevo.

Međutim, u međuvremenu opština je očigledno odstupila od te naredbe ministarke Vujović. U saopštenju koje je ministarka danas izdala, vidi se da je razlog zato što su počeli da koriste neke preparate koji sprečavaju samozapaljivanje – objašnjava Vukša.

  • Nakon te naredbe Irene Vujović za zatvaranje kovinske deponije, žalili su se meštani iz okolnih sela da se smeće iz Kovina dovozi kod njih. Ne mogu tačno da tvrdim da li je to tačno ili ne, ali sudeći prema količini kamiona koji su počeli da se pojavljuju tamo, čini mi se da je istina. Mi smo onda pokrenuli peticiju da se zatvore sve seoske deponije, zato što nisu uslovne – kaže predsednik OO DS Kovin i dodaje:
  • Skupili smo 1.200 potpisa na štandovima i oko 300 potpisa po naseljenim mestima, što je oko 5% biračkog tela. Ima dosta pritisaka na građane. Od tog broja, svega 15 potpisa je od ljudi zaposlenih u javnom sektoru – konstatuje Vukša.
Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top