Vesti iz Srbije

Vulin dao čin i Stefanoviću!

Ministar policije Aleksandar Vulin, prvi pendrek Srbije, sebi je dodelio čin pukovnika u MUP-u, o čemu je Direktno.rs prvi pisao. Međutim, nije Vulin jedini ministar sa činom, budući da je prilikom predavanja ministarstva odbrane Nebojšu Stefanovića vanredno unapredio u čin rezervnog poručnika telekomunikacija.

Odluka o vanrednom unapređenju Nebojše Stefanovića objavljena je u Službenom vojnom listu broj 38 od 1. oktobra prošle godine, a potpisao ju je tada odlazeći ministar odbrane, a sada ministar policije Aleksandar

U naredbi tadašnjeg ministra odbrane broj 1-1011 od 14. septembra 2020. godine, navodi se da se „vanredno unapređuje u čin rezervnog poručnika telekomunikacija rezervni potporučnik Stefanović Branka Nebojša“.

Dakle, Vulin je najpre dodelio čin Stefanoviću, pre nego što je on preuzeo brigu o ministarstvu odbrane, da bi onda i sebi dodelio orden, pošto je Direktno.rs otkrio da Aleksandar Vulin u MUP-u ima čin pukovnika.

Naš portal je postavio više pitanja ministru policije Aleksandru Vulinu, koji se sa osmehom slikao sa osuđivanim kriminalcima, između ostalog i to da li je sebi dodelio čin pukovnika.

– Da li ste, gospodine ministre, sebi prigrabili čin pukovnika MUP-a i kog ste to puka pukovnik? Tako se potpisujete na dopisima, pa je red da objasnite – glasilo je naše pitanje.

Dan kasnije od MUP je stigao odgovor, u kom je potvrđeno pisanje Direktno.rs.

– U skladu sa Zakonom o policiji i Pravilnikom o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta u Ministarstvu unutrašnjih poslova, koji je donet u junu 2018. godine, radno mesto ministar unutrašnjih poslova razvrstano je u radno mesto policijskog službenika u statusu ovlašćenog službenog lica. U skladu sa tim zakonskim i podzakonskim propisima, a uzimajući u obzir radni staž, ministru je utvrđen odgovarajući čin policijskog službenika. Napominjemo da je isto pravilo važilo i za prethodne ministre unutrašnjih poslova, jer je to radno mesto uvek bilo u sistemu policijskih službenika – odgovorio nam je MUP.

Sada imamo dva ministra sa činom. Sve sami oficiri…

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top