Uncategorized

„Za 15 dana će vam se naše službe obratiti po pitanju Olivera Ivanovića“ – Vučić,2018

Za 15 dana će vam se naše službe obratiti po pitanju Olivera Ivanovića… Službe će po tom pitanju da govore za negde dve nedelje, i šta su saznali i šta ne mogu da saznaju, i tako dalje. Ne mislim da će se mnogi mnogo čemu iznenaditi. Iznenadiće se oni koji su krivca znali unapred – naveo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, dva meseca nakon ubistva lidera kosovskih Srba Olivera Ivanovića, koje je potreslo čitav region. Od tada je prošlo skoro tri i po godine, a Vučićevo obećanje nikada nije ispunjeno.

Tek uzgredno Vučić je obećao da će sa informacijama o ubistvu Ivanovića državne službe, ne precizirajući koje, izaći pred građane u roku od dve nedelje, ma kakve te informacije bile.

U tom trenutku, prošlo je tačno dva meseca od Ivanovićevog ubistva. Ta dva meseca obeležila su prvo „otimanja“ između kosovskih i srpskih vlasti ko će vršiti istragu o ubistvu i ko je nadležan, a zatim i da li su ili nisu međusobno razmenjivani podaci, jesu li uništeni dokazi, pa čak i najava da neće biti nastavka pregovora sa Kosovom dok se ne otkrije ubica Olivera Ivanovića.

Istraga o ubistvu Ivanovića vremenom je pala u drugi plan i srpski zvaničnici, suprotno Vučićevom obećanju, nikad nisu izašli sa podacima o ubistvu.

Podsećamo, ubistvu Olivera Ivanovića prethodilo je paljenje njegovog automobila, medijska hajka tokom kampanje za lokalne izbore na Kosovu na jesen 2017, pritisci, zastrašivanje i hapšenje njegovih saradnika, a i sam Ivanović je govorio da se plaši za svoju bezbednost.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top