Vesti iz Srbije

Za novu opremu kovid bolnice u Novom Sadu uzeto 266 miliona iz budžeta!

Za izgradnju kovid bolnice u Novom Sadu opredeljeno je još 266 miliona dinara iz budžetske rezerve. Novac je preusmeren od sredstava Ministarstva privrede koja su bila predviđena za subvencije privatnim preduzećima radi ublažavanja posledica pandemije.

Sredstva rezerve, u iznosu od 266 miliona, raspoređuju se Ministarstvu odbrane  „radi obezbeđivanja nedostajućih sredstava potrebnih za pribavljanje u svojinu Srbije, putem izgradnje, objekta bolnice do 600 kreveta sa pratećom infrastrukturom, pristupnim objektima i priključnim saobraćajnicama u Novom Sadu“, piše u rešenju Vlade Srbije. 

Ovo nije prvi put da se sredstva prvobitno predviđena za druge namene preusmeravaju za kovid bolnicu u Novom Sadu.

Tako je početkom jula, za potrebe izradnje ove bolnice prebačeno ukupno 1,37 milijardi dinara, odnosno oko 11,6 miliona evra iz budžeta Ministarstva zdravlja i Ministarstva privrede.

Ministarstvu odbrane je potom u avgustu za izgradnju ove bolnice preneto još 447 miliona dinara, takođe iz budžeta Ministarstva privrede. 

Kamen temeljac za kovid bolnicu u Novom Sadu postavljen je krajem aprila ove godine kada je i najavljeno da bi ona trebalo da bude završena u „vrlo kratkom roku“, do 1. septembra. 

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top