Vesti iz Srbije

Za šta se sve tereti Drobnjak?

Više javno tužilaštvo u Valjevu je podnelo optužnicu protiv Zorana Stojisavljevića i Zorana Drobnjaka, kao i Javnog preduzeća „Putevi Srbije“. Drobljak se zajedno sa Zoranom Stojisavljevićem tereti zbog saobraćajne nesreće novembra 2017. godine na putu Ub – Lajkovac u kojoj su dve osobe poginule, a jedna povređena. Evo za šta ga tužilaštvo još tereti.

Tužilaštvo navodi da su nakon sprovedene istrage protiv izvršnog direktora Sektora za održavanje puteva prvog i drugog reda u JP „Putevi Srbije“ Zorana Stojisavljevića, generalnog direktora Zorana Drobnjaka i JP „Putevi Srbije“ prikupljeni dokazi koji „potkrepljuju opravdanu sumnju da su izvršili krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz čl. 297. st. 2 KZ u vezi krivičnog dela nesavesno vršenje nadzora nad javnim saobraćajem iz čl. 295. st. 1 KZ“.

Osim krivičnog dela protiv bezbednosti saobraćaja, oni se terete da su nesavesnim vršenjem dužnosti – nepreduzimanjem mera za obezbeđenje deonice budućeg autoputa i nepreduzimanjem mera nadzora i kontrole rada – ostvarili korist za JP „Putevi Srbije“ u iznosu od 8.948.102,40 dinara.

Drobnjak u izjavi za medije ističe da ništa nije kriv, kao ni da nije imao saznanja da je podneta optužnica.

Podsetimo, ministar finansija Siniša Mali objavio je snimak iz automobila kojim upravlja predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a na zadnjem sedištu se nalaze Tomislav Momirović i Zoran Drobnjak. Drobnjak (a ni Toma Mona) kao da ništa nije naučio iz optužnice, pa je odlučio da ne vezuje pojas! Eto još posla za nadležne organe.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top