Vesti iz Srbije

Zalog za put – dostajnstvo i sloboda!

„Meštani mnogih kraljevačkih sela su u bujičnim poplavama u junu 2019. godine ostali bez mostova i puteva. I pored brojnih obećanja lokalne vlasti, pa čak i samog predsednika Republike situacija na terenu nije se popravila ni posle dve godine. Stanovnici Drlupe, Trgovišta, Miločaja, Oplanića i dalje nemaju mostove i puteve“, navodi se u saopštenju kraljevačkog odbora Stranke slobode i pravde.

U njihovom otvorenom pismu, čiju sadržinu prenosimo u celosti, dalje se navodi:

„Da gradska vlast ne planira da pomogne meštanima kraljevačkih sela, jasno je ako se uzme u obzir da budžetom za 2021. godinu nije predviđen novac za sanaciju puteva i mostova oštećenih u bujičnim poplavama.

Ovih dana u žiži interesovanja su meštani gružanskog sela Drlupe. Pre dve godine bujične poplave su odnele seoski put i od tada su meštani prinuđeni da koriste alternativni koji vodi kroz korito reke. Ovaj alternativni put koji već dve godine nasipaju sami meštani nije bezbedan posebno u sezoni kiša kada vodostaj reke poraste.

Meštani su se u više navrata obraćali gradskim vlastima za pomoć, ali su dobili samo prazna obećanja.

Poslednje u nizu obećanja gradskih vlasti desilo se u decembru 2020. godine kada im je rečeno da je obezbeđeno 40 miliona dinara za sanaciju puta. Planirano je da radovi počnu u martu, sada je maj mesec, a od početnih radova ni traga.

Pored nebrige i činjenice da gradonačelnik i gradski većnici ignorišu probleme stanovnika Drlupe, ono što nas brine je ucena kojoj su meštani ovog sela bili izloženi.

Naime, u zamenu za put meštani Drlupe su uslovljeni od GO SNS Kraljevo da se učlane u ovu stranku i potpišu 50 pristupnica kako bi njihovi problemi bili rešeni. Ni manje ni više nego 50 pristupnica potpisanih u jednom danu u selu koje ima 130 stanovnika.

Mi, iz Stranke slobode i pravde se pitamo:

  • Kada će doći kraj bahatom ponašanju čelnika vladajuće stranke u gradu koji ucenama i poniženjima ugrožavaju dostojanstvo i slobodu svih građana Kraljeva pretvarajući ih u političko roblje?

Stanovnici Drlupe su prevareni i poniženi ugrožena im je sloboda i pravo da sami donose odluke o svom političkom i ideološkom opredeljenju.

Gradski funkcioneri iz vladajuće stranke trebalo bi da budu svesni da gradski budžet pune svi građani Kraljeva, pa i stanovnici Drlupe. Održavanje mostova, puteva i celokupne infrastrukture plaća se iz budzeta novcem svih građana, a ne slobodom i dostojanstvom!“, zaključuje se u saopštenju Stranke slobode i pravde Kraljevo.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top