Vesti iz Srbije

Zaposleni primorani da pređu banku u kojoj je šef muž gradonačelnice!

Zaposleni na određeno vreme i oni koji su angažovani na privremenim poslovima u gradskim upravama Grada Niša dobili su direktivu da moraju da otvore račune u Poštanskoj štedionici, kako bi primili platu. Slučajno, ili ne, tek Nikola Sotirovski, suprug gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski, od pre par meseci je pomoćnik direktora baš u toj banci.

Naša novinarka je razgovarala sa osobom koja kaže da zaposlene na određeno i one angažovane na privremeno-povremenim poslovima zovu tehnički sekretari gradskih uprava i traže im da otvore račune u Poštanskoj štedionici.

– Tako je tehnički sekretar Gradske uprave za građevinarstvo pozivala redom i nalagala im da otvore račun u Poštanskoj štedionici i da joj donesu dokaz o tome. Naglasila je da ukoliko to ne učine, neće primiti platu – ispričala nam je osoba koja poznaje prilike u ovoj upravi.

Za Jelenu Milošević, predsednicu GrO Stranke slobode i pravde u Nišu, ovo je vrh svih bahatosti niške vlasti.

– Ako zaposleni nemaju slobodu da biraju banku, o kojoj slobodi na izborima pričamo. Ovo je presedan svih nakaradnosti kojih smo se nagledali poslednjih godina naprednjačke sile koja vlada našim gradom – kazala je Milošević.

Mi smo pokušali da dobijemo komentar od ženske osobe koja je tehnički sekretar u ovoj upravi, na broj telefona za koji nam je rečeno da je njen, ali ženski glas koji se javio rekao je kratko da je greška i prekinuo vezu.

Pozvali smo i v.d. načelnika Gradske uprave za građevinarstvo Marinu Živulović-Petrović, na broj telefona koji je na zvaničnom sajtu Grada Niša, ali se ni ona nije javila, a zatim nam je u SMS poruci napisala da svi „ugovorci“ rade već duže vreme, te nema potrebe da menjaju račune.

– Posle niza izmisljotina koje pojedini zaposleni u Upravi iznose, ništa me više ne iznenađuje. Pokušali su nedavno kada im je naloženo da se upisuju kada dolaze i odlaze sa posla da diskredituju Upravu, potom mene kao v.d. načelnika, a sada ponovo Upravu. Koji bi bio cilj te akcije koju spominjete? Naši zaposleni na određeno u Upravi rade godinama i ne vidim razlog za bilo kakvu promenu računa – napisala nam je u svom odgovoru v.d. načelnika Uprave za građevinarstvo Marina Živulović-Petrović.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top