Uncategorized

Zečević: Doktorar se dobija na Univerzitetu, ne na sudu!

Upravni sud je poništio odluku Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu kojom se ministru finansija Siniši Malom poništava diploma doktora nauka nakon što je doktorska disertacija proglašena za plagijat – stoji u saopštenju Nataša Zečević, predsednice Resornog odbora za obrazovanje Stranke slobode i pravde.

Dalje se u tekstu navodi:

Posle imenovanja Maje Gojković i Jadranke Joksimović za članove Saveta Fakulteta političkih nauka u Beogradu i odluke da se ignoriše volja većine fakulteta i instituta u sastavu UB da rektorka Ivanka Popović pobedi u trci za novi mandat (jer očigledno nije podobna za aktuelnu vlast) ovo je još jedan dokaz koliko su sve institucije u Srbiji u funkciji partije i bratije i podložne volji jednog čoveka koji o svemu odlučuje.

Stranka slobode i pravde najoštrije osuđuje ovaj najnoviji potez bahatosti i bezobzirnosti bez presedana i očekuje od akademske javnosti najoštriju osudu odluke Upravnog suda.

Doktorat se dobija na Univerzitetu a ne na Sudu, tako da, bez obzira na odluku Upravnog suda, za akademsku zajednicu Mali je plagirao doktorat.

Kada se ova nesposobna vlast promeni SSP garantuje da će sve institucije raditi samo u skladu sa zakonom i da će o svemu odlučivati struka – stoji na kraju saopštenja Nataše Zečević, predsednice Resornog odbora za obrazovanje Stranke slobode i pravde.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top